Zoeken in deze blog

vrijdag 22 februari 2019

Verloren/gevonden

16-09-2006

Edwin heeft zijn laptopvoeding weer terug, ze hadden hem gevonden op school!
Met dit soort dingen blijkt Edwin toch altijd weer geluk te hebben.
In Rotterdam heeft hij hem ook al eens op school laten liggen en toen kwam hij ook weer terug.

Zijn fototoestel verloren tijdens de diploma-uitreiking in het Hofpleintheater werd ook gevonden. En hij werd een keer toen hij net thuis was uit Rotterdam door iemand van school gebeld met de mededeling dat ze zijn bankpasje gevonden hadden, hij had hem nog niet eens gemist!!!!
 
Éen keer is er een oude fiets van hem gestolen bij de bushalte, maar een paar dagen later werd ik gebeld door iemand die hem gevonden had en de moeite had genomen de postcode na te kijken, hij kon hem toen een paar straten verderop weer terughalen.

Een andere oude fiets van hem had hij aan mijn broer gegeven, het was geen beste fiets, maar beter dan niets. Op een keer ging hier de bel en stond er een man voor de deur met de vraag of ik een zoon had die een fiets miste.
Ik was heel verbaasd, want ik was geen fiets kwijt, maar na een tijdje begon het mij te dagen dat het waarschijnlijk mijn broer zijn fiets was.
Die man had de fiets nagekeken en iets vastgedraaid en meldde mij dat het geen superfiets was, maar dat hij nog wel een beetje op te knappen viel.
Hij liet zij adres achter en ik belde mijn broer. Toen bleek dat broer al erg vaak pech had gehad met die fiets en toen tijdens een ritje er weer eens iets stuk ging had hij er genoeg van en liet hij hem gewoon daar staan in de verwachting dat iemand hem wel pikken zou.

Niet dus, alles komt hier weer terug of je wil of niet!!!
Sterker nog, ik kreeg een paar jaar geleden in mijn Sinterklaaspakket (dat krijg ik nog elk jaar van mijn man zijn werk) een mooie grote electrische citruspers.
Wij drinken niet zoveel sinaasappelsap, want Edwin lust het niet en ik had al een kleine elektrische pers, maar ach, dan had ik vast een reserve voor als die stuk ging.
Een paar weken later komt Edwin thuis van zijn stage met bijna dezelfde pers, (een kerstcadeautje) zelfde merk, alleen een ander typenummer maar hij leek er heel veel op. Dat was wel wat veel van het goede, dus toen we een paar maanden later van de muziekvereniging voor een verloting wat prijzen nodig hadden, vond ik dat wel een leuke prijs om te geven.
Ik had die avond een winnend lot, snel ging ik kijken wat ik gewonnen had........ ja hoor, mijn eigen citruspers had ik weer terug.


2 opmerkingen:

  1. Je kunt nog lang vooruit met het vullen van deze weblog. :-D
    Jammer dat je bij het reageren niet de oorspronkelijke tekst krijgt.
    Bertie.

    BeantwoordenVerwijderen