Zoeken in deze blog

donderdag 28 februari 2019

Reünie

14-10-2017
Nadat ik vanmorgen eerst moest repeteren met de Pietenband haaste ik mij naar het terras waar ik met neven en nichten zou lunchen.
Zo leuk, uit heel Nederland (Zeeland, Utrecht, Noord-Holland en Friesland) kwamen familieleden om even met elkaar te lunchen. De oudste (uit Friesland) is zondag 87 geworden en 2 van zijn dochters hadden hem gebracht en natuurlijk bleven die ook gezellig bij de lunch.... ook leuk om hun weer eens te zien! Het was heerlijk weer en het eten was geweldig! We zaten daar gezellig te kletsen en te lachen toen ik ineens wel erg veel geel zag..... 5 politieagenten stonden ineens vlakbij ons en heel rustig en snel werd er iemand op de grond gewerk.... het ging zo snel...... we keken verbaasd toe. De man op de grond liep daar al een tijdje rond.... ik had hem gezien, maar het was bij mij niet doorgedrongen.... ik dacht dat hij daar werkte of zo...... stond steeds bij de kast met servetten e.d. ..... liet volgens mij bestek vallen en ik hoorde een keer glas vallen..... ik dacht toen wel "nou, die is lekker bezig", maar lette er verder niet op. Anderen hadden gezien dat hij een mes gepakt had en dat vreemd vasthield.... dat was tot mij allemaal niet doorgedrongen..... al meen ik mij wel te herinneren dat ik een (scherp) mes gezien had. Hij scheen ook steeds te bellen.
Maar goed, iemand had de politie gebeld en die namen het duidelijk serieus.......  zo ineens stonden er vijf agenten om hem heen en vakkundig werd de man naar de grond gewerkt. Heel rustig.... geen geschreeuw... nou ja, nauwelijks, er werd wel iets geroepen, maar het ging zo rustig allemaal dat iedereen gewoon bleef zitten.... ik nam nog een slok thee.  Volgens mij hadden die agenten dit vaker gedaan...... zo goed op elkaar ingespeeld, zo snel en toch rustig....... daarna even op de grond houden.... hij was rustig en mocht gaan staan (terwijl ze hem vasthielden natuurlijk) en namen hem mee naar de steeg naast het restaurant..... een politieauto kwam voorrijden en rustig werd hij daar in gezet. Er bleken meer politieauto's te zijn.... ik kreeg de indruk dat ze hem aardig ingesloten hadden als hij er vandoor gegaan was... volgens mij kon hij geen kant op. 
En zo was het weer voorbij. Binnen was nog wel veel politie..... dat zag ik toen ik wilde betalen. 
Maar goed, het was een leuke dag en om niet al te plotseling te stoppen gingen we met een groepje nog even met iemand mee die dichtbij mijn huis woont......  nog even koffie en thee gedronken en nagepraat..... en naar huis!  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten