Zoeken in deze blog

donderdag 28 februari 2019

Nieuwsgierig Aagje

23-03-2017


Edwin werkt al een paar jaar via een uitzendbureau bij hetzelfde bedrijf, daarvoor had hij ergens anders jaarcontracten, maar ja, wettelijk moest hij eruit na een paar jaarcontracten..... in vaste dienst kom je niet zo eenvoudig. 
Waar hij nu werkt bevalt het hem prima, maar via een uitzendbureau kan je daar ook niet eeuwig blijven en vaste contracten begonnen ze niet aan, maar...... nu wel.... er konden er 10 (als ik het goed onthouden heb) in vaste dienst komen, er waren er veel die dat wel wilden.... dus met z'n allen solliciteren! Edwin was maandag aan de beurt en dinsdag zouden ze de uitslag horen. 
Dinsdag waren de managers erover aan het vergaderen, maar hij zag dat er via een beamer een bestand werd vertoond..... niet zichtbaar voor hem, hij was te klein (van wie zou hij dat hebben?).... maar.....aan het eind van de gang.... bij de koffiemachine (ook heel belangrijk) is een soort muurtje.... hij trok zich er aan omhoog om een glimp van de belangrijke informatie op te vangen (volgens zijn woorden)...... maar het was te ver, zelfs met zijn adelaarsogen lukte het hem niet om te lezen wat er stond.... teleurgesteld liet hij zich weer zakken.... zette zijn voet verkeerd neer..... en zwikte.....  daar lag hij .... naast de koffiemachine! 
Wie zijn nieuwsgierigheid niet kan bedwingen kan verkeerd terecht komen 
Enkel koelen en een verbandje aan laten leggen. Kreupel kwam hij weer op zijn werkplek.....  ik vermoed dat er flink gelachen is en dat al snel iedereen het wist. Maar goed, aan het werk en dan maar afwachten. 
's Middags kwam het bericht dat hij een vast contract krijgt! Hoera, een feestje.... maar dansen is er niet bij!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten