Zoeken in deze blog

donderdag 28 februari 2019

Pech Onderweg

19-07-2017

Vandaag de derde kaasmarkt....het zou een warme dag worden met onweersbuien tot besluit (maar dat pas in de namiddag volgens de voorspelling), dus ik kon op de fiets. Nog even de achterband opgepompt, de fietstassenvolgeladen en daar ging ik... zoals altijd ruim op tijd. Ik wil mij niet hoeven haasten, er moet iets tegen kunnen zitten..... en datgebeurde dan ook!
Ik fiets altijd door Monnickendam, dat vind ik prettiger en is korter, als ik door het tunneltje onder de weg ga fiets ik eerst de verkeerde kant op, dus door Monnickendam en dan even verder bij Katwoude oversteken. Kort na die oversteek hoorde ik een harde tik.... ik kon het niet thuisbrengen en besloot af te stappen. Gelijk wilde mijn fiets niet meer voor of achteruit (met brute kracht kan bijna alles, maar hier liep duidelijk iets vast) ... de trappers zaten ook vast. Ik keek eens en zag niks raars.... vooruit duwen en weer terug, misschien schoot er iets los. Niet dus en ik begon te twijfelen...... doorfietsen was uitgesloten, maar terug viel ook niet mee, want fietsen ging niet maar lopend naar huis met een fiets waarvan het achterwiel niet meer draait met fietstassen vol met muziek en een saxofoon, flesjes drinken, een jack (voor alle zekerheid), trommeltje koek voor op de kaasmarkt, mijn hoedje, sjerp en rode zakdoek etc. ....... dat was ook niet te doen. ik kon dan wel eerst langs de fietsenmaker lopen, die was dichterbij, maar tegen de tijd dat ik daar zou zijn was de kaasmarkt al begonnewn ben ik bang. 
Daar kwam mijn reddende engel aanrennen...... Bert van Schalkwijk onderbrak zijn sportiviteiten om mij te helpen..... hij ontdekte dat er iets klem zat..... hij kon er slecht bij, maar het is hem gelukt...... een rugband van mijn saxofoontas zat ertussen, ik gebruik altijd zo'n riem om al mijn bagage vast te zetten, zodat het er net uit kiepert. Alles zat nog keurig vast.... het was de andere band..... pas toen ik verder fietste besefte ik dat het mijn eigen stomme schuld was geweest..... die riem was natuurlijk al die tijd los geweest en ik had niks gezien.... sukkel die ik ben! Ik was blij dat hij mij geholpen had, het was mij anders vast niet gelukt! 
Toch was ik nog vroeg in Edam. Even de spullen uitpakken, fiets wegzetten, potje thee halen aan de overkant, gelijk even mijn handen wassen, want die riem was natuurlijk vies geworden...... oeps, dan zal mijn helper nog viezere handen gehad hebben! 
Hoedje op, sjerp en rode zakdoek om, sokken aan, sax om en het feest kan weer beginnen! De speciale gast van vandaag was Glenn Helder. Hij bleek te kunnen trommelen..... daar was op gerekend en hij kreeg een trommel omgehangen...... hij mocht meedoen! Erg leuk! De foto's komen vanavond op facebook (ik heb nog geen oplossing voor het fotoprobleem hier). 
Terug scheen de zon, maar gelukkig niet al te fel.... de wind kwam steeds meer van voren. Om de één of andere onverklaarbare reden fiets ik terug vaak wel door de fietsertunnel......... dat had ik beter niet kunnen doen..... het kostte mij een natte broek!!!! De brug wordt bij warm weer gekoeld, dat is nodig omdat hij anders vaak niet meer dicht wil...... maar de straat stond wat hoog..... ik fietste er al met een wijde boog omheen, maar tot mijn knieën was ik toch nat.... en het lijkt mij geen kraanwater! 
Meteen weer alles in de was en toen ik beneden kwam was het echt donker buiten.... donker wolken.... zou dat onweer nu al komen? Het was kwart voor twee! Het viel mee, het werd weer wat lichter.
En nu ga ik languit op de bank met een flinke pot thee! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten