Zoeken in deze blog

donderdag 28 februari 2019

Sneeuw in juli

10-07-2017

Zondag zouden Edwin en Geurtje langskomen, ze zouden  hier lunchen, dus ik verwachtte ze einde van de ochtend. Om een uur of 11 kreeg ik een berichtje van Geurtje dat het wat later werd, want Edwin was nog thuis. Ze had het over een barbecue waar Edwin de vorige avond geweest was en dat het laat geworden was..... ik dacht dus dat zoonlief nog lekker lag te snurken..... maar het lag iets anders, hij was om 9 uur wakker geworden in een sneeuwlandschap!
Nog niet echt wakker knipperde hij eens met zijn ogen...... en nog eens en heel langzaam kwam het besef..... het was geen sneeuw, dat kan niet in juli in zijn slaapkamer..... één van de honden was blijkbaar in gevecht geweest met het dekbed en de veertjes lagen overal..... ook op rondzwervende kleding...... op kasten en in hoekjes, onder het bed..... echt overal! Veertjes op een sok..... hij zou ze er met de stofzuiger wel even afhalen, dat ging sneller..... hahahah, niet dus.... sok in de stofzuiger, dus de sok moest uit de stofzuiger geplukt worden (en dat ritueel is nog een paar keer op herhaling geweest hahaha.... sorry Edwin, te leuk om niet te vermelden!!!) Wel jammer dat je te slaperig was om een foto te maken van het sneeuwlandschap! 
Eindelijk was hij klaar en kon hij verder met de normale ochtendrituelen en vervolgens naar Geurtje en daarna richting Monnickendam. Door files en omleidingen werd het nog later, maar uiteindelijk zaten we dan toch samen te lunchen en werd het een heel gezellige middag. Lekker in de tuin onder de parasols was het goed uit te houden. Ik had koud komkommerwater gemaakt..... heerlijk! Eigenlijk moesten ze al vrij vroeg weg, maar er werd iets geregeld en toen konden ze hier 's avonds ook nog eten. 
Ik heb alvast "hotel Edwin" gereserveerd voor Geurtje haar verjaardag in augustus...... ik plak er een paar dagen aan vast.... kan niet lang, want vrijdags moet ik in Monnickendam zijn en de woensdag erop in Edam, maar daar tussenin kan ik wel een paar dagen weg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten