Zoeken in deze blog

donderdag 28 februari 2019

Superdag

22-05-2017

Zondag vierde de Kaaskapel haar 25-jarig jubileum en ik zou meespelen. Het was natuurlijk wel handig om dan eerst even mee te repeteren, maar ja, ze repeteren gelijk met mijn eigen Gouwzeekapel en ik kan niet met één achterwerk op 2 feestjes dansen.
Afgelopen vrijdag lukte het toch, de ene kapel had vrij, dus ik ging naar de andere. Ik had de nummers die we moesten spelen al keurig in een aparte map gedaan, met uitzondering natuurlijk van de nummers die ik nog niet had..... vrijdag keek ik met mijn "buurman" mee en er zou voor gezorgd worden dat ik ze zondag had. Goed dat ik meerepeteerde, want zondag bleek "buurman" ziek te zijn en was ik de enige sax, dan is het toch wel fijn de nieuwe nummers al eens gerepeteerd te hebben, vooral als bij één nummer ik iets speel wat nogal opvalt. 
Het was mooi weer en ik besloot op de fiets te gaan. We moesten er al vroeg zijn en ik vertrok extra vroeg, zodat ik rustig aan kon doen als dat nodig was, mijn conditie is nog niet optimaal en wisselt per dag. We speelden op een mooie lokatie: "Het Strandbad, een caamping aan het IJsselmeer. Het was net even te vroeg voor de lunch voor ik vertrok, dus brood mee en tijd genoeg om dat onderweg op te eten, of als het goed ging het op het strandbad op te eten. Het ging goed, de bijna 10 kilometer ging in een redelijk tempo,snel genoeg om er lekker vroeg te zijn en langzaam genoeg om nog wel wat adem te hebben om saxofoon te kunnen spelen. Ze waren de boel nog aan het opbouwen (we speelden binnen) en ik vouwde wat lessenaars uit, kreeg mijn ontbrekende muziek en was er na een kopppie thee en mijn broodje klaar voor. Broer kwam ook, dus Monnickendam was weer goed vertegenwoordigd. Er waren ook optredens van een seniorenorkest, een tamboerkorps en een meezingkoor, maar de Kaaskapel opende de middag. Het ging goed, ook de nieuwe nummers (nee, niet/nooit foutloos, maar wel acceptabel). Er was een man met een grote camera die op zijn knieën voor mij ging zitten filmen....... nou vind ik het fijn als mannen voor mij op hun knieën vallen, maar tijdens het spelen leidt dat toch wel af! De man kreeg er geen genoeg van.... recht voor mij, opzij nog een keer..... hellup!
We speelden ook nog iets samen met tamboers en seniorenorkest, een mars die Edwin als ukkie graag hoorde voor het slapen gaan.... niet echt een slaapliedje en een lastig nummer om te zingen omdat er een drumsolo inzit maar ik deed mijn best door op mijn benen te drummen..... maar nu hoefde ik alleen maar sax te spelen en dankzij het seniorenorkest was ik nu niet alleen. "Ik speel het pas voor de tweede keer hoor" zei de man naast mij..... "O, ik ook!" antwoordde ik geheel naar waarheid. 
Terwijl het meezingkoor zong zat ik buiten aan een zonnig tafeltje gezellig te kletsen met twee andere muzikanten.... de één speelt ook bij "mijn" fantare en bij het seniorenorkest en ik ken haar al jaren..... Edwin zat toen hij een jaar of 5/6 was bij haar op een koortje en later viel hij in bij een orkest waar zij voor stond. De ander kende ik van de Kaaskapel en ook hij speelde mee in het seniorenorkest. Het was een heerlijk plekje daar.... aan het water in de zon, niet te warm en niet te koud.... perfect dus! 
Het was afgelopen, maar er volgde voor de Kaaskapellers nog een heerlijke barbecue. Geweldig. Ik heb drie keer opgeschept! Dat klinkt erger dan het was hoor, de eerste keer had ik het meest, maar geen overladen bord en bovendien had ik veel sla..... daarna weer veel sla en 1 stokje saté (die was echt heel lekker!!!), de patat was heel even op en dat haalde ik dus de derde keer, wat patat met veel sla! 
Rond halt 9 vertrok ik weer.... mijn fiets stond aan de andere kant van het hek (het fietsenrek binnen het hek stond vol), ik wist dat het hek waarschijnlijk op slot zat en ja hoor, dat klopte.... nou ja, dan maar omlopen, ik wist wel iemand die eerder die middag de sleutel had, maar vond het overdreven om hem te halen en ik wist ook niet of hij nog steeds die sleutel had....... maar ik had weer eens geluk, een andere man met sleutel had mij gezien en maakte het hek los..... superservice. 
Op m'n gemakkie fietste ik weer terug, 5 over 9 was ik weer thuis, ondertussen wel bekaf....... ik sliep snel. 
Een heerlijk dag! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten