Zoeken in deze blog

donderdag 7 maart 2019

02-10-2012

Meestal vind ik het niet erg om boodschappen te doen, maar deze week had ik geen zin en stelde het steeds uit, maar vrijdag moest het echt. Behalve de gewone boodschappen moest ik ook nog even naar Blokker en naar Wibra, dus het werd Purmerend. 
Wat was het druk, de parkeerterreinen waren vol, wachten op winkelwagentjes..... volgende keer maar weer op een andere dag! 
Bij de Lidl stonden ook lange rijen voor de kassa, maar het gaat daar altijd snel. Ze hebben daar nu ook een pinkassa (alleen pinnen dus), maar nog niet iedereen was daar aan gewend dus af en toe stond er iemand verkeerd (en ging soms mopperend terug). Ik ben dat al gewend van mijn eigen supermarkt, daar hebben ze dat al een tijdje.
Er kwam iemand achter mij staan met 2 dingen: "Ga maar voor hoor" ze bedankte mij en we bleven nog even kletsen. Even later kon ik mijn spullen op de band plaatsen. Achter mij stond weer iemand met weinig boodschappen en zonder kar, maar ik blijf natuurlijk niet aan de gang. Die karretjes zijn diep, heel diep.... mijn armen zijn kort, heel kort! Dat werkt nooit, dus ik loop regelmatig om mijn kar heen, of ik draai de kar en soms kieper ik dat schot naar voren (wat inklapt als de wagentjes in elkaar schuiven) en pak het van onderen af, dat levert pas echt verbaasde gezichten op! Deze keer was dat niet nodig, ik liep er omheen en zei tegen de man achter mij (met zijn armen vol boodchappen): "Die karren zijn te diep"  "Of u bent te klein". Ik moest toegeven dat hij gelijk had. "Als ik mijn armen niet vol had zou ik geholpen hebben". Ha, ik was al klaar! Ik wilde pinnen, de man achter mij, plagend: "Pinnen? Dan moet u naar de andere kassa!" en tegen de mensen achter hem: "Wil ze pinnen, ze houdt de hele boel op, wij moeten daar allemaal op wachten". Van achteren klonk een stom: "Zo'n kleintje, maar wat heb je d'r een last van!" Ik besloot er nog een schepje bovenop te doen (niet letterlijk hoor..asjeblieft niet, daat komen ongelukken van!!!): "En die kleintjes hebbe nog altijd een grote mond ook!" "Ja, ze moeten wel, anders vallen ze helemaal niet op!" en een ander vond: "Zo wordt het boodschappen doen toch nog gezellig!" Daar kan ik het wel mee eens zijn! Iedereen wenste elkaar nog even prettig weekend en ik vertrok.
Ik laadde mijn auto in en even verderop liep een vrouw naar haar auto, ze kwam even bij mij staan: "Wat een werk altijd die boodschappen hè?" "Ja, ik heb deze keer ook wat veel i.v.m. een feestje" "Ja, dat is meteen veel meer dan hè, maar een feestje is wel gezellig, leuk! Fijn weekend en een leuk feestje, daaaag." 

Gek, zou het soms in het weer zitten? Er zijn van die dagen dat alle mensen chagrijnig zijn en vandaag was iedereen vrolijk.... ... .... .... en het was niet eens mooi weer! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten