Zoeken in deze blog

zaterdag 9 maart 2019

Wat is er aan de hand?

12-02-2012

Verbrand! Ja, mijn hand! 
Links natuurlijk, want ik ben links.
Nou had ik ook al last van mijn linker-elleboog (lijkt op tennisarm, heb ik vaker gehad en af en toe speelt het weer op), dus alle reden om mijn rechterhand te oefenen. Wel lastig hoor, maar de meeste linkshandigen zijn handiger met rechts, dan rechtshandigen met links.
We moeten wel, want bijna alles is voor rechtshandigen gemaakt. Met een eenvoudig cameraatje even snel eenhandig een foto maken? Rechts geen probleem, links is meestal lastiger en vaak los ik dat op door de camera op z'n kop te houden! Maar sommige dingen moet ik echt rechts doen!
 
Maar goed, daar hadden we het niet over,  We hadden het over mijn hand!
Hoe het kwam??? Nou gewoon, door een stommiteit natuurlijk!
Ik wilde een potje thee zetten, maar bij het vullen van de thermoskan werd ik even afgeleid en goot ongeveer 2 liter kokend water in een 1 1/2 literkan. 
Dat past dus niet! Zoooo gek, dat kan er niet eens in!!!
Het kokende water liep over mijn aanrecht (dus NIET over mijn hand) en ik wilde dat opruimen. Om het goed droog te krijgen moest die thermoskan daar weg en dat is moeilijk als ie tot de rand toe gevuld is! Daar ging het dus mis, ik wilde er water uitgooien in de gootsteen, maar bij het oppakken stroomde het kokende water over mijn hand! AUW!
Één troost, ik stond al bij de kraan en kon dus gelijk met lauw water koelen (koud hoeft niet, dat is niet prettig, lauw is prima). Een deel van de huid begint dik te worden, het is (nog?) geen echte blaar, dus waarschijnlijk valt het mee, de rest is alleen een beetje rood! Ik denk nog net eerste graad, als het toch een blaar blijkt te zijn is het tweede graad, maar ook dat gaat wel weer over en het is gelukkig niet zo'n groot deel van mijn hand. 
Tsja, eigen schuld! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten