Zoeken in deze blog

zaterdag 9 maart 2019

Nationale vergeetdag?

02-02-2011

Bij deze roep ik 1 februari uit tot Nationale Vergeetdag!
Echt, gisteren werd er zoveel vergeten en niet alleen door mij!!
Oké, ik geef toe dat ik zelf wel koploper ben, maar het ging allemaal een beetje raar!
Het begon al vroeg, ik meldde mij tegen negenen bij de balie van onze gezamenlijke huisartsen voor een bezoek aan de bloedzuigster (een jaarlijkse controle). 
Ik hield het labbriefje omhoog en vertelde dat ik een afspraak om 9 uur had. 
Vervolgens kreeg ik een naam te horen die niet van mij was, al leek het er wel een heel klein beetje op. "Nee, ik heet Dekker". Er werd verder gezocht in de computer en ik kreeg te horen dat ik er om 8 uur al had moeten zijn! 
Huh??? IK??? Een afspraak om 8 uur???? Ik maak vrijwel nooit zo vroeg een afspraak , toch maar even mijn afsprakenkaartje opzoeken. Triomfantelijk hield ik dat even later onder haar neus: "Kijk, hier staat echt 9 uur! "  Het was geen probleem, ik werd er gewoon tussen geschoven! Niet mijn fout en niet echt vergeten, maar je zou kunnen zeggen dat iemand vergeten is de juiste tijd in te voeren.
Even later zat ik in de wachtkamer, daar zat iemand die vergeten had zich te melden en liep er weer uit. 
Even later kwam mijn huisarts de wachtkamer binnen, hij zocht iemand, maar die bleek er niet te zijn (iemand die de afspraak vergeten was???) .
Ineens kreeg hij mij in 't vizier: "Moet jij zo nog bij mij zijn?" "Nee, volgende week pas!".
Even later was ik aan de beurt en de laborante vroeg mij grijnzend: "Was 't bed lekker?" Het moest even tot mij doordringen, maar toen legde ik haar uit dat het echt niet mijn fout was dat er een uur verschil was. 
Ik was snel klaar en ik ging naar huis.
Om twee uur zou ik bij mijn vriendin zijn en om een uur of 1 voelde ik mijn oogleden zwaar worden.......ach, even mijn ogen dicht, dat kan best, gewoon even de kookwekker op een half uur zetten.......!
Ik zakte weg, maar sliep niet echt, ik hoorde het journaal nog en nog eens en nog eens.....uhhhhh, dat kan niet, hoe laat zou het zijn? Ik deed mijn ogen open....WAT?? 10 over 2! Ik sprong overeind om mijn jas te pakken en gelijk ging de telefoon...mijn vriendin om te vragen of ik nog kwam!
Terwijl ik mijn jas aantrok hoorde ik mijn kookwekker rinkelen. Misschien vergat ik hem op de juiste tijd te zetten of misschien vergat die wekker op tijd af te lopen, maar er was dus iets mis gegaan. 
Even later zat ik daar aan de thee en haar telefoon ging...... iemand belde om te zeggen dat hij iets vergeten was!
's Avonds ging ik naar ons clubgebouw, we hadden jaarvergadering en ik hoefde dus niet veel mee te nemen, geen instrument! Ik had wel iets anders mee willen nemen, iets voor de beheerster, maar dat was ik vergeten en ineens schoot mij te binnen dat ik ook nog iets voor mijn broer mee zou nemen, maar ook dat was ik vergeten! Allebei geen ramp, komt volgende keer wel.
Vlak voor de vergadering begon kwam de voorzitter naar mij toe: "Mag ik even je auto lenen? Ik ben wat vergeten!" 
 
Dus voortaan is 1 februari nationale vergeetdag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten