Zoeken in deze blog

donderdag 7 maart 2019

Topo

24-01-2012

Ooit las ik op teletekst van een Amsterdamse omroep dat bij Monnickendam een auto over de kop geslagen was en vervolgens het Noordhollands kanaal ingerold was. Huh? Dat is knap, dat is heel wat kilometers rollen, want Monnickendam ligt niet aan het Noordhollands kanaal.
 
Ik zat een keer op de boot naar Marken en iemand vertelde mij vroeger wel eens op Marken gewerkt te hebben. Hoe meer hij zei, hoe meer ik het gevoel had dat er iets niet klopte....... hij bleek Markenbinnen te bedoelen en dat ligt echt heel ergens anders (en is geen eiland). Hij was er van overtuigd dat Marken en Markenbinnen hetzelfde was!
 
Een vergissing met Hoorn en Uithoorn is natuurlijk ook snel gemaakt, maar ook daar liggen heel wat kilometers tussen.
 
Voor zover ik weet zijn er in Nederland drie plaatsen die Beek heten: Beek in Limburg, Brabant en Gelderland. Lekker verwarrend.
 
Elsloo ligt in Friesland....... maar ook in Limburg en ik heb al eens gehoord dat iemand iets in Elsloo wilde zien en een hotelkamer gehuurd had in het verkeerde Elsloo!
Stroe is te vinden in Gelderland, maar ook in Noord-Holland.
Velp ligt in Gelderland en Brabant, Zevenhuizen in Groningen, Utrecht en Zuid-Holland, Zwolle in Overijssel en Gelderland, Zuidwolde in Groningen en Drenthe, Bergen in Noord-Holland en Limburg, Emmen in Drenthe en Overijssel, Hengelo in Overijssel en Gelderland, Baarlo in Limburg en 2x in Overijssel, Oudega ligt zelfs 3x in Friesland en zo zijn er nog veel meer  "dubbele" plaatsen, hier raakt zelfs TomTom van in de war!
 
America ligt in Limburg, Amerika in Drente, Zurich in Friesland, Bethlehem in Groningen, Engeland ligt in Gelderland, Drenthe en Overijssel, Frankrijk in Gelderland, Bern in Gelderland, Moscou in Drenthe, Moskou in Friesland vlakbij Petersburg, Denemarken in Groningen, Californië in Gelderland en Limburg, Turkeije in Zeeland, Spitsbergen in Groningen, Quartrebras in Friesland, Quartre Bras in Gelderland, De Krim in Overijssel, Siberië in Drenthe, Napels in Groningen, Mechelen in Limburg, Leuven in Gelderland en Hasselt in Overijssel.
Je hoeft dus niet zo ver te gaan voor een wereldreis!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten