Zoeken in deze blog

donderdag 28 maart 2019

Dokter, wat zegt u nu?


Vandaag moest ik naar de huisarts, gewoon voor controle. Vorig week was al bloed afgenomen en vandaag was het vervolg. Ik had er zo verschrikkelijk geen zin in! Echt, het lijkt wel met de keer erger te worden. Komt misschien ook omdat het nu niet altijd meer goed is......en deze keer verwachtte ik dat mijn suiker te hoog zou zijn......en ik had mijn nieuwe huisarts nog niet eerder ontmoet....had eigenlijk wel al gemoeten, maar ik had eerder een afspraak uitgesteld (met een goede reden) en daardoor kende ik hem nog niet. Met de vorige kon ik altijd goed opschieten, over het algemeen kan ik wel goed met mensen opschieten, maar bij een huisarts vind ik het wel erg belangrijk dat het goed voelt!  Ik zat mijzelf blijkbaar flink op te jutten, want mijn hart klopte in mijn keel.....en of ik nou al tegen mijzelf zei dat ik mijzelf niet zo moest aanstellen, het stopte niet! Dit had ik nog nooit gehad....een beetje ertegenop zien is niet gek, maar dit.....abnormaal!

 We zaten daar een tijdje te praten en inderdaad bleek mijn suiker te hoog..... hij zei: "Daar moet wat aan gedaan worden, want je wil toch niet de laatste 10 jaar van je leven allerlei klachten hebben". Ik keek hem eens aan...."Is dat niet wat erg dramatisch? De laatste 10 jaar van mijn leven?" hij keek eerst verbaasd en toen een beetje verschrikt en haastte zich om te zeggen dat hij niet bedoelde vanaf nu, maar later, ooit.
Ik schoot in de lach...... ik heb altijd van die rare dingen.....ooit zei een tandartsassistente terwijl zij de lamp een stukje wegdraaide: "Zo, even het licht uit uw ogen halen..." Ook toen vroeg ik of ze dat niet wat overdreven vond, het licht uit mijn ogen halen..... eerst keek zij mij niet begrijpend aan, maar even later kregen we met z'n allen de slappe lach.

Maar goed, ik zei tegen mijn huisarts dat ik steeds meer tegen al die controles ging opzien en dat daarom mijn bloeddruk wel hoog zou zijn en hij antwoordde dat het dan nu nog erger was omdat ik bij een strenge dokter was. Nou, na meting bleek dat het klopte....veel te hoog! Zijn reactie: "Ik heb echt een slechte invloed op je. Over 3 weken opnieuw laten meten"....ik weet zeker dat het dan beter is......het is meestal goed, op een enkele uitschieter na, maar ik heb al een keer een 24-uursmeter gehad en een keer een week lang 2xdaags gemeten..... beide keren bleek het toen prima te zijn..... bloeddruk kan nou eenmaal zomaar ineens omhoog schieten bij inspanning of stress.

Overigens een prima huisarts..... voor zover ik kan beoordelen natuurlijk, maar hij komt goed over en ik heb de indruk dat hij veel door heeft...... alsof hij gedachten kan lezen (nou ja, dat is ook weer overdreven, maar hij begrijpt veel)! 

2 opmerkingen:

  1. Ach ach, die onnadenkende opmerkingen, ze zijn soms kostelijk. :-)
    Maar ik hoop wel dat je bloeddruk verbetert.
    Bertie.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik hou van die opmerkingen.......heerlijk!
    O, die bloeddruk zakt wel, ik maakte mij veel te druk....tegen mijn gewoonte in en dat is nou eenmaal slecht voor de bloeddruk. Volgende keer bij de assistente....dan ben ik ondertussen wel weer gekalmeerd.

    BeantwoordenVerwijderen