Zoeken in deze blog

vrijdag 8 maart 2019

Kleuren

10-01-1012

Lang, heel lang geleden hadden de dagen voor mij een kleur!
Als ik wel eens zei dat de maandag blauw was dan werd ik gek aangekeken, maar voor mij was de maandag gewoon blauw en de dinsdag groen.
Die kleuren zag ik bij de dagen.
Later zei ik het maar niet meer, want niemand begreep mij, terwijl ik toch echt zeker wist dat de woensdag bruin was, net als de donderdag en de vrijdag was geel! De zaterdag was weer groen en de zondag wit.
Ik zag die kleuren echt,  het was niet zo dat ik het leuk vond om de dagen een kleur te geven, die kleuren waren er gewoon.
Nu hebben kleuters dat vaak omdat in de kleuterklas de dagen van de week aangegeven worden in kleuren, maar dat is iets anders (wij hadden dat nog niet in die tijd), ik had het van mijzelf uit, niet doordat ik het ergens gezien had.
Na verloop van tijd ging het weg, ik praatte er niet meer over en ik dacht er niet meer aan..... totdat ik ergens las over iemand die het ook had, toen kwam het bij mij weer helemaal boven.
Sommige mensen hebben het ook bij cijfers of letters of bij muziek.
Het heet synesthesie, dus ik weet eindelijk wat ik heb/had en dat ik niet enige ben! Ik ben niet gek (nou ja, misschien wel, maar dat heeft dan hier niks mee te maken).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten