Zoeken in deze blog

maandag 11 maart 2019

Hellup

07-10-2010

In de auto, bijna thuis, op enkele meters van mijn straat, zag ik ineens een spin vlak bij mijn hoofd! 
En ik ben bang voor spinnen!!
Ja, ik weet het, ze zijn misschien nog veel banger voor mij (en terecht, want ik moet bekennen dat ik ze niet altijd vriendelijk behandel!!), maar ik kan er niks aan doen, als ik zo'n griezelige kruiper zie wil ik het liefst wegrennen!!!
Het was gelukkig niet een spin van nachtmerrieformaat, maar het was toch ook geen ukkepukkie!!
Ik was bijna thuis en hield het beest goed in de gaten, voor zover de verkeersveiligheid dat toeliet natuurlijk! Hij kroop en af en toe liet hij zich een klein stukje vallen.... ieks.
In mijn straat aangekomen stuurde ik mijn autootje direct een parkeerplaats op.......... ...... .... ........ om vervolgens te ontdekken dat hij weg was!!!
Echt waar, ik stapte uit en schudde eens flink aan mijn kleren (het regende, dus mijn jas hield ik toch maar aan), maar hij kwam niet te voorschijn.
Ik zocht in mijn auto, maar de gluiperd bleek onvindbaar te zijn.
Dan maar weer instappen, maar ik keek toch wat schichtig om mij heen en reed de laatste 50 meter naar huis. 
Daar zocht ik weer en in de gang trok ik mijn jas uit, die ik vervolgens stevig uitklopte, over de drempel natuurlijk, ik wilde die onverlaat niet in huis (Edwin zegt dan: "Wie geen huur betaalt. die moet eruit" en de held brengt zo'n harig geval dan naar buiten, gewoon in zijn hand!!).
Het achtpotig gevaarte liet zich niet meer zien en ik moest naar Purmerend..... met de auto!
De hele weg schrok van alles wat ik vanuit een ooghoek zag bewegen (het regende, dus er viel wel eens een spatje op het raam "Hu, daar is ie") en dacht ik steeds dat ik hem voelde kriebelen , bij elke zweetdruppel (angstzweet?) dacht ik dat de griezel over mijn gezicht liep, elk haartje dat kriebelde voelde als een spin en alleen door de gedachte aan het beest begon alles te kriebelen.
Hij/zij heeft zich niet meer laten zien, maar ik zal de komende tijd toch niet zo rustig in mijn auto zitten. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten