Zoeken in deze blog

zaterdag 9 maart 2019

Muziek en kinderen

08-06-2-11

Dinsdag was een dag vol muziek en kinderen. 
's Middags was ik samen met vier andere muzikanten op een basisschool om een soort muziekles te geven aan de kleuters daar. Zij hebben een project over muziek en ons was gevraagd om mee te werken. Erg leuk om te doen! Ik had twee saxofoons meegenomen, een altsax en een sopraansax, zodat ze konden zien dat er verschillende soorten waren. Ik had een heel stel boeken mee met kinderliedjes, zodat we allemaal een liedje konden spelen om te laten horen hoe ons instrument klinkt. Sommigen kunnen dat wel uit hun hoofd, maar niet iedereen kan dat en bovendien weet niet iedereen even snel een liedje te bedenken, dus waren de boeken handiger.
De kinderen waren enthousiast, mochten meezingen en iemand had een liedje waar zij bij mee mochten stampen en dat is natuurlijk altijd leuk!
Maar met twee saxofoons, een lessenaar en een tas boeken was het maar goed dat het mij lukte om een parkeerplek dicht bij die school te vinden, ik voelde mij net een pakezel!
 
Al vroeg in de avond was het tijd voor "Mijn eerste concert"! 26 kinderen die maar 3 lessen hadden gehad, gaven samen met ons een concert!
Dat was leuk, de kinderen met trompetten en bugels in het midden en wij er omheen.
Er werd weer van alles uitgelegd en een paar kinderen mochten dirigeren.
Dan blijkt dat een dirigent macht over een orkest heeft, want als er langzaam gezwaaid werd, speelden wij ook langzaam en sneller als de minidirigent (soms ongewild) het tempo versnelde. Kinderen hebben vaak geen idee hoe belangrijk een dirigent is.  
De leerlingen speelden een paar stukjes, wij speelden een stukje "Lion King" en we speelden met z'n allen samen! De kinderen waren echt het belangrijkst!
Er werd van elk kind een foto gemaakt en later een groepsfoto en ze kregen allemaal een diploma en daarna mochten ze wat te drinken halen.
Nu maar hopen dat veel kinderen zich opgeven voor de andere lessen en ik riep al dat het ouders ook toegestaan is om les te nemen!!  Je weet maar nooit, we willen er graag wat leden bij!
Er moest het één en ander teruggebracht worden naar ons clubgebouw en ik vroeg of ik daar ook nog nodig was. Dat bleek niet het geval te zijn en ik dacht een vroegertje te hebben (het was net acht uur geweest), maar dat ging niet helemaal door: "Ahhhh, ga nou effe mee, heel even maar"  en ik ging!
Even nog wat drinken en een hapje en nog wat drinken en nog maar een hapje ennehhh toch nog maar een hapje!
Ja, als de "frituurboys" er zijn dan zijn de hapjes niet aan te slepen en vooral de kaassoufleetjes worden verslonden alsof ze zes weken niet gegeten hebben! Toen ik het wel genoeg vond besloot één van de boys het dan zelf maar te doen en hup, weer een doos kaassoufleetjes leeg!
Om een uur of elf sloot ik de deur, wel vroeger dan anders, maar toch niet echt vroeg.
Niet erg hoor, het was gezellig! 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten