Zoeken in deze blog

donderdag 7 maart 2019

Ik ben een goed mens

18-03-2012

Zondag ging ik met mijn boekenweekgeschenk op stap!
Met de Fyra naar Rotterdam, dat duurt maar 41 minuten, terwijl het met de intercity 70 minuten duurt (ik denk toch zeker te weten dat het vroeger maar 61 minuten was, in de tijd dat Edwin daar naar school ging).
Ik was niet de enige, ik heb heel wat van die boeken gezien!
Lekker winkelen in Rotterdam, dat was lang geleden!!
Wel vermoeiend (ik merk dat ik nog steeds snel moe ben), maar tijdens een lunch kon ik mooi even uitrusten.
Bij La Place ging ik met een broodje ham en een cappucino aan de leestafel zitten, tegenover mij zat een man aan z'm tweede pilsje (er stond ook al een lege fles op zijn blad, dus ik nam aan dat het zijn tweede was). Er stond nog zo'n fles op tafel, met glas en hij zei: "Gooi maar op de grond".
"Ach, ik heb er geen last van" mompelde ik.
Hij pakte een leeg blad van de tafel en hield dat voor mij, waarna ik glas en fles erop zette: "U bent een goed mens, u denkt mee".
Hij keek naar mijn bruine broodje ham: "Eet u dat allemaal op? En dan vanavond zeker ook nog 2 kilo erbij eten?!" (Proest, heb ik dat?).
Zo groot was dat broodje trouwens niet, een gewoon lekker broodje!
"Ik eet één keer per maand, dat is genoeg, drinken is belangrijk!" vertelde hij en ik wees op zijn pils: "Dat is anders ook niet zo gezond!"
"Jaaaa, maar koffie of thee, dat is goed en van thee word je mooi!"
(Nou, dan zit ik goed, ik drink liters thee, maar zo te zien kon hij nog wel een paar potten gebruiken).
"Blijft u hier nog even zitten? Dan ga ik nog even pils halen, kunt u dan op mijn spullen passen?" Dat wilde ik wel en even later kwam hij terug met nog twee beugelflesjes Grolsch. "Dank u wel, u bent een goed mens! Hoe komt dat zo?.......Altijd zo geweest zeker? U bent een goed mens!"
Ik moest van hem mijn ogen dichtdoen als hij het flesje open maakte, voor het geval het ging spuiten. Hij had er moeite mee en verbaasde zich er over dat sommige mensen zo met één soepele beweging zo'n flesje open maakte. Ik kon het niet laten: "Die hebben meer kracht, omdat ze goed eten!"
"Nee, één keer per maand eten is genoeg! U bent een goed mens!"
Hij bleef steeds mijn aandacht trekken, begon steeds weer over die fles en bleef maar roepen dat ik een goed mens ben.
Ik heb het nu zo vaak gehoord dat ik er zelf ook in ben gaan geloven, dus
 "Ik ben een goed mens!"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten