Zoeken in deze blog

zaterdag 9 maart 2019

Soms heb je je dag niet

12-07-2011

Zaterdagmiddag ging ik naar het clubgebouw om een groep leerlingpianisten en hun familie te voorzien van drinken tijdens een voorspeelmiddag. 
Ik kreeg hulp, dat is gezellig en al snel bleek dat ik haar hulp ook heel hard nodig had!
We zetten alvast wat stoelen neer en ik ging verder in de keuken, koffie en thee zetten. 
Ineens zei mijn "hullepie" (ik zal haar verder M noemen) dat er iets niet goed ging en ze wees richting koffiezetapparaat.......NEEEEEEEEEE, het filter liep over en alles was koffie en koffieprut, het liep langs het aanrecht, op de grond, echt overal. Afgelopen dinsdag was de schoonmaakploeg geweest en het grootste deel van het clubgebouw was helemaal schoon, maar de keuken nu dus niet meer. Snel zette ik het apparaat uit en ging verder met apparaat nummer twee. O, daar zat nog een ouwe filterzak met koffie in, snel weggooien en dan kan ik eindelijk voor koffie zorgen. Even later had die hetzelfde euvel! Al snel zat mijn nieuwe witte (met een beetje blauw) shirt zowel voor als achter onder de koffievlekken (hoe ze aan de achterkant kwamen weet ik ook niet hoor).
M. ging snel schoonmaken, wat was ik blij met haar!!!!  
Zou er iets met de filterzakken zijn? Misschien een ander merk, dat dikker is en daarom niet goed doorloopt? 
Het eerste apparaat dan maar weer, ik moest toch koffie hebben en voorzichtig trok ik het filter naar mij toe....auwauwauwauw......heet (bijna kokend) water over mijn hand! 
Geen tijd om 10 minuten onder de kraan te koelen, want het werd echt tijd voor koffie!
Poging 3...... .... eerst heel goed voelen of ik echt maar één filterzak had, dat doe ik altijd al, maar deze keer was ik er extra lang mee bezig, want die ellende moest toch een oorzaak hebben.
De mensen kwamen al binnen, ik zag eruit alsof ik in een vuilnisbak had liggen slapen en ik had geen koffie! 
Gelukkig had ik veel theeklanten, maar ineens was daar toch iemand die koffie bestelde.
"Sorry, ik heb vandaag geen koffie, er is denk ik iets mis met het filter". 
Geen probleem, er werd voor iets anders gekozen! 
Er kwam ook iemand die die ochtend in het clubgebouw was geweest en hij wist te vertellen dat het toen ook misging. "Dat roostertje moet goed zitten". Ja, onderin dat (grote ronde) filter zit een soort roostertje, het kan eruit maar het zit stevig, dus ik laat dat altijd keurig zitten. 
"Bij allebei niet goed?" vroeg ik nog en ik liet duidelijk merken dat ik dat wel erg onwaarschijnlijk vond.  
De koffie liep echt niet meer door, elke vijf minuten één druppel, dus dan toch maar het filter leeggooien.....heeeeeel voorzichtig, om niet nog meer heet water over mij heen te krijgen.  Het lukte en toen de apparaten genoeg afgekoeld waren konden die ook schoongemaakt worden. Ik keek eens in de metalen filters.......HUH?......allebei de roosters weg!
Daardoor liepen ze niet door! Allebei weg? Dat is raar! Zou iemand een "geintje" hebben uitgehaald? Als dat zo is dan moet hij/zij voorlopig maar heel ver bij mij uit de buurt blijven, want ik loop rond met moordneigingen!!!!
Toch maar even in de vuilniszak kijken. Er zat nog niet veel in, dus het was te doen, maar ik vond de roosters niet! Ik zocht natuurlijk naar twee roosters, maar pas veel later, toen ik al lang thuis was, bedacht ik dat ik er maar ééntje moest zoeken, want die had ik waarschijnlijk zelf weggegooid met die filterzak met prut die de groep voor mij was vergeten. Het was hun dus wel gelukt om koffie te zetten, dus heeft dat rooster er nog ingezeten.
Naar twee van die dingen zoeken is toch anders dan naar eentje, heel gek. 
Ik besloot om dinsdagochtend even te kijken, dan zou ik toch samen met iemand nog even kijken wat er nog schoongemaakt moest worden, waar ze eerder niet aan toe gekomen waren. 
Die ander was er al toen ik kwam, zij had in het weekend al gekeken (ik had haar gemaild dat ze weg waren) en ja hoor, één kwam er uit de vuilniszak. Daarmee was die andere nog niet terug, maar een handige man had een nieuw rooster gemaakt, niet van echt te onderscheiden. 
 
Toen zaterdag alle koffieprut opgeruimd was, de mensen hun drinken hadden en de leerlingen lieten horen wat ze konden, had ik tijd om te koelen. Niet onder de stromende kraan, want dat maakte teveel herrie! Ik leut een bak vol lopen en hield mijn hand erin, lekkerrrrr.
Op mijn rode vingers vormden zich een paar piepkleine brandblaartjes.
Gelukkig genees ik snel en de blaartjes gingen niet stuk, maar verdwenen en nu is het nog een beetje rood en dik. Niet echt pijnlijk meer, maar mijn vingers zijn wat stijf. 
Ach, dat zal ook wel weer overgaan! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten