Zoeken in deze blog

zaterdag 9 maart 2019

Geen saaie dag

21-05-2011

Nee, het was geen saaie zaterdag!
Vanmiddag moest ik EHBO-en in Purmerend en eigenlijk had ik daar niet veel zin in, maar ik had het twee maanden geleden al beloofd, dus.....
Gisteren wist ik nog niet precies hoe laat en waar, daar zou ik een mailtje over krijgen, maar blijkbaar was dat misgegaan en daarom mailde ik zelf maar even en stiekem hoopte ik dat het niet door zou gaan, maar toen ik 's avonds laat thuiskwam was er toch een mailtje met alle gegevens die ik nodig had. 
Gelukkig hoefden mijn maatje en ik 's middags pas en maar twee uurtjes, de ploeg voor ons was langer bezig. 
's Morgens vond ik een mailtje van mijn EHBO-maatje met de vraag of ik mee wilde rijden, maar dan moest ik na afloop wel even mee naar Weesp.
Ach, een ommetje is prima en ik belde het 06-nummer dat zij in de mail vermeldde.
En nog eens....en nog eens......en nog eens....en ik mailde even en ik belde nog eens.
Uren en vele telefoontjes later nam ze op en ik schrok er gewoon van, ik had er niet meer op gerekend!
We spraken af dat ik naar haar huis zou fietsen, dat was handiger.
Niet lang daarna reden we weg, zij wist het atletiekveld te vinden, zij was er al vaker geweest.
We namen de dienst over van P&P en gingen heerlijk in het zonnetje zitten met een kopje thee en een bakje aarbeien en komkommerschijfjes (we hadden overal aan gedacht!).
Gelukkig, we hoefden niet rond te lopen, we konden gewoon blijven zitten tot er evt. een gewonde naar ons toe kwam, of totdat we ergens naartoe geroepen zouden worden.
Achter ons was een kamertje waar de patiënten evt. konden liggen tijdens de behandeling, er was een wastafel en de EHBO-tassen stonden er. 
Goed geregeld. 
De vorige ploeg had heel wat schaafwonden moeten verzorgen en coldpacks gebruikt om op pijnlijke plekken te leggen. Wij hadden slechts 1 gewonde, een meisje! Niks ernstigs, maar ze had er duidelijk wel last van.
Coldpacks zijn altijd erg prettig, dus mijn maatje haalde er eentje in de kantine om op de pijnlijke plek te leggen en dat was alles, geen enkele gewonde, nog geen schrammetje! 
We hebben dus heerlijk zitten kletsen. Het programma liep ietsje uit en ze moest nog naar Weesp, dus we meldden ons toen het bijna afgelopen was af en vertrokken, maar wel een beetje laat. Er liep daar nog wel een EHBO-er rond hoor, hij had geregeld dat wij kwamen,  was zelf met andere dingen bezig, maar als het nodig was kon hij het van ons overnemen.
Onderweg pakte mijn maatje haar gsm, toetste snel een nummer in en gaf hem aan mij: "Zeg maar dat we eraan komen". Ik kreeg de indruk dat de man aan de andere kant haar nummer herkent had, te oordelen naar de manier waarop hij opnam: "Uhh, ik ben Ans en ik zit naast R in de auto, we zijn wat laat, maar ze komt eraan!" Naast mij werd geroepen "WE komen er aan" "Oke, WE komen er aan, tot zo!"
Ik was van plan geweest in de auto te wachten, ik dacht dat ze alleen iets moest ophalen, maar ik moest mee naar boven. 
Sportief als ik ben (ahum) stormde ik de vier trappen op, pff, een lift was niet nodig hijg...puf.
Even later stond ik bij een wildvreemde in huis, die ik dus wel al even aan de telefoon had gehad. We waren niet zo snel klaar, ik denk dat wij er wel drie kwartier binnen zijn geweest.
 
Terug wist mijn chauffeur een alternatieve route, best een leuke route!
In Monnickendam aangekomen waren we eigenlijk nog steeds niet uitgepraat, maar dat zijn wij nooit!
Ik had mij van tevoren goed ingesmeerd met een zonnebrandmiddel (eigenlijk is het een ANTI-zonnebrandmiddel volgens mij), maar het had niet veel langer moeten duren, mijn armen hebben toch iets teveel gehad!
 
Al met al een wonderlijke dag, maar erg gezellig! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten