Zoeken in deze blog

zondag 24 maart 2019

Topavond


Gisteravond was dan ons voorjaarsconcert en het werd een groot succes. Het programma was gevarieerd, serieuze muziek, maar ook veel meezingers en wat geks. Dit jaar was er een koor en dat zong mee met de fanfare en met het slagwerk en ze hadden ook nummers zonder ons. Ze hebben zelf een paar goede muzikanten, maat een drummer van ons hielp mee en bij de Beatles en Elvisnummers die ze zongen vormde zich achterin een extra koor van Olympialeden, ze hadden een map met tekst bemachtigd en zongen uit volle borst mee..... zomaar ineens 5 extra koorleden waarvan 4 mannen.... leuk. Bij een onbekend Beatlesnummer zochten ze de hele map door, ze konden het niet vinden..... maar bij het volgend nummer waren ze er weer bij. De achterste koorleden staan op een krukje en daar stonden zij weer achter, maar ze wisten zowaar nog krukjes te bemachtigen ook, waardoor ze extra duidelijk aanwezig waren. Ze kregen er een tekstmap bij.... dat was handiger..... ze werden dus gewoon opgenomen in het koor.



opleidingsorkest




De Lege Krattenwals werd gespeeld, waarbij alle slagwerkers met lege bierkratten (nou ja, de flesjes zaten er wel in, maar die waren leeg) binnenkwamen en keurig in de maat meededen. Het jongste lid had een minibierkratje, heel leuk.
Het laatste nummer was ook een succes...een Amsterdamse medley samen met het koor en iedereen mocht meezingen. Heel bekende nummers, mensen zingen graag mee, dat werkt altijd.


Fanfare/Koor/Slagwerk







Jammer dat er te weinig ruimte was......ik zat veel verder naar achteren dan normaal, hoorde ook heel andere instrumenten van dichtbij, maar vooral....ik zat bijna bovenop de pauken. gelukkig lukte het om 10 cm. op te schuiven, toen voelde ik de trillingen ervan niet meer.
We speelden o.a. muziek van Morricone en meteen lieten een paar leden van het koor weten dat ze dat erg mooi vonden....altijd leuk zo'n spontane reactie. Zelf vind ik dat erg prettige muziek om te spelen!

 Bij het opleidingsorkest zat ik verder naar voren, nog wel dichtbij de pauken, maar iets gunstiger. Het verplaatsen van die plaats naar mijn plaats in de fanfare viel niet niet mee, met lessenaar en instrument er tussendoor wurmen...niet handig. De schuiftrombonisten hadden een ander probleem, geen schuifruimte.......dat was echt zoeken naar een plek waar ze konden schuiven....zo kon het dus gebeuren dat iemand ineens vlak naast zich een schuif voorbij zag komen.....lukte net tussen 2 stoelen door.  Het was dus behelpen, maar we hebben heel veel gelachen en ook nog goed gespeeld!!


Na afloop speelde de Gouwzeekapel, voor mij dus eerst opleidingsorkest, daarna fanfare en toen de kapel.... gelukkig speelden we niet alles achter elkaar, maar werd er steeds gewisseld tussen fanfare, koor en slagwerk....dus er waren rustpunten, want het was wel erg veel. Maar na al dat blazen mocht ik uitblazen.  Edwin was er voor de belichting (er is niet veel apparatuur, maar goed, roeien met de riemen die je hebt!)

Na afloop kwam er een vrouw naar mij toe om te vertellen dat zij de hele avond zo ontzettend genoten had.....zij bedankte mij meerdere malen...... toen zij later naar huis ging kwam zij mij nog eens bedanken!

 Thuis even samen de honden uitgelaten en lekker lang gekletst, ouderwets gezellig!


Heerlijk om hem weer eens een nachtje hier te hebben. Na een laat ontbijt vertrok zoonlief weer naar Arnhem.

2 opmerkingen:

  1. Dat moet een bere-gezellige avond zijn geweest, ik benijd je.
    Wat ik me bij De Lege Krattenwals moet voorstellen?? ☻
    Bertie.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, het was echt super!
    De lLege krattenwals is een mengeling van klassieke nummers die meer als feestnummer gespeeld worden, op de simpele manier dus en in plaats van gewoon slagwerk wordt er met lege kratten "gerammeld".
    Eens kijken of ik het filmpje als link kan plaatsen. Het is duidelijk geen hoogstaande muziek, maar wel lachen en dat is ook belangrijk! Juist de afwisseling maakte het erg leuk.
    https://www.facebook.com/Ans.M.Dekker.Martis/videos/10216169734854543/

    BeantwoordenVerwijderen