Zoeken in deze blog

maandag 11 maart 2019

Wat een week!

17-11-2010

De week is nog maar net begonnen, maar er is al van alles raar gegaan!
 
Het begon maandagmorgen vroeg, om een uur of 8. 
De telefoon ging, ik nam op en hoorde zoiets als: "Mebp".
"Met wie??"
"Bp"
Gelukkig praate hij na de derde keer "Bp" verder en herkende ik zijn stem: "Oooo BOB, wat leuk!" Ja, zo vroeg zijn mijn oren blijkbaar nog niet helemaal open. 
 
Dinsdagochtend ging ik even naar Volendam, ik moest naar Blokker en nog een paar winkels. Het belangrijkste had ik gehad en ik keek nog even verder. Ik had geen horloge om en moest 's middags nog weg, dus toen ik bij Zeeman een bekende zag met wie ik even stond te praten vroeg ik haar naar de tijd. Oooo, tijd genoeg, ik kon ook nog wel naar de supermarkt. 
We praatten nog even, ik liep naar mijn auto en reed het parkeerterrein af......uh...ik zou toch nog naar de supermarkt?..... Dan maar aan de andere kant het parkeerterrein weer op! Geen idee of iemand het gezien heeft, maar het zal vast een raar gezicht geweest zijn.
 
's Avonds naar de muziek, ik kom binnen, doe het licht aan, wil mijn spullen vast klaar zetten en heeeee, dat is de verkeerde sax! Dit is mijn "straatsax", die gebruik ik buiten omdat hij een stuk lichter is.
Op zich niks mis mee (al speelt die ander beter),  maar ik wist dat ik geen goed riet in die koffer had zitten, dus toch maar naar huis om die andere te halen!
Lekker gerepeteerd, na afloop bleven we met een klein groepje over en ik verwachtte dat het niet zo heel laat zou worden. Het was ietsje vroeger dan anders, maar doordat ik buiten nog met iemand na bleef praten, reed ik toch pas na 12 uur naar huis (dat kwam ook omdat ik nog even terug moest omdat ik mijn jas binnen had laten hangen).
Het was flink mistig, mijn ramen waren toch wel iets teveel beslagen, dus: Uitstappen en schoonmaken.
Eindelijk was ik dan echt op weg naar huis. Toch wel vervelend als het mistig is, er viel best te rijden, maar ik ben dan toch meer bezig met de weg voor mij dan anders, ik heb minder door wat er achter mij gebeurt.
Ik merkte dat een auto achter mij knipperde....hm...misschien een bekende.
Nog eens knipperen...en nog eens.....eens kijken...ja, mijn lichten branden en volgens mij is verder ook alles in orde....het lijkt wel een taxi, er brand een rood lampje op zijn dak. Nou, ik ga voor een wildvreemde echt niet zomaar midden in de nacht stoppen!!!
Hij bleef knipperen en ging achter mij de bocht om. Nou, dan moet ik hem misschien toch maar aan de kant zetten en deed ondertussen snel mijn deur op slot. De auto achter mij stopte ook en nu zag ik wat er op het rode lampje stond: "Politie...Stop". OEI! De laatste keer dat ik op die manier aangehouden werd is een jaar of 20 geleden en toen was dat bord veeeeel groter, ik wist niet dat die dingen tegenwoordig zo klein waren.  Ik stapte uit en oom agent kwam er net aanlopen. Verbaasd vroeg ik: "Deed ik iets verkeerd?" "Nee hoor, we willen u gewoon even controleren"
Gelukkig, ik was mij ook geen kwaad bewust, maar ja, je weet maar nooit! 
Hij vertelde dat ie al eerder had geknipperd dat ik mijn auto om de hoek moest zetten, maar dat ik daar niet op reageerde. Tsja, ik vond dat lampje veel te klein en ik zei hem dat ik mij afvroeg waarom een taxi steeds aan het knipperen was. Als het niet mistig was geweest zou ik waarschijnlijk eerder gezien hebben dat het politie was.
Ik moest mijn rijbewijs laten zien, gelukkig scheen hij even bij, want ik heb van alles in mijn tas zitten, schijnt een vrouwenkwaaltje te zijn!  Na enig gegraaf kwam mijn portemonnee tevoorschijn en kon ik mijn rijbewijs eruit vissen.
Mijn gegevens werden nagetrokken, evenals mijn kenteken en van tante agent moest ik even blazen. Ik drink geen druppel alcohol, dus dat was geen probleem. 
Ook voor de rest was ik niet bang, ik word nergens voor gezocht en heb geen openstaande boetes (ik heb er maar één keer één gehad, dat was die vorige keer toen ik werd aangehouden, een jaar of twintig geleden dus).  
"Code 1000"  klonk het, ja die kende ik nog uit de tijd dat ik een scanner had, niks aan de hand dus! 
Ik praatte nog even met hem over de scanner en het nieuwere systeem C2000. Echt jammer dat mijn ouwe scanner onbruikbaar is geworden. 
Ik mocht weer instappen en reed de laatste paar honderd meter naar huis.
Woensdag naar de oogarts, zou dat wel normaal gaan?  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten