Zoeken in deze blog

donderdag 14 maart 2019

Jakkes!!

12-09-09

Ik ben een teut, ik weet het, maar elk elk jaar als ik bericht krijg dat ik de watermeterstanden op moet nemen denk ik: "JAKKES".
Die meter zit onder een luik achter de voordeur, gelukkig wel in een afgesloten bak, dat wel, maar toch......dat ding zit altijd vol met van die dikke vieze vette spinnenwebben!!!
En waar spinnenwebben zijn.........
Bovendien zit die meter erg laag! Als ik dat klepje met mijn handen wil openmaken om de stand te kunnen zien hang ik met mijn hele hoofd in die bak, want ik heb korte armen.
Daarom heb ik een speciale techniek ontwikkeld om het te kunnen doen, want ja, Edwin is al een paar jaar de deur uit (die vond het nooit erg en deed het altijd voor mij), dus ik zal het echt zelf moeten doen! (Edwin was hier kortgeleden, maar dat kaartje kwam een dag later, dat was nou jammer)
Allereerst de mat weg en dan kom ik bij het luik, een metalen luik met een gat erin om je vinger door te steken. Nou, dat vind ik al niks!! Er kan wel net een grote vieze dikke spin naast dat gat zitten, ik moet er niet aan denken dat ik daar mijn vinger bovenop zet en als ik het luik opendoe, kruipt ie misschien wel heel snel naar mij toe! Dus met een plastic handschoen om mijn hand doe ik dat luik open (dan is een spin een heel klein beetje minder erg) en ondertussen houd ik met mijn andere hand de stofzuigerstang in de aanslag!!!
Luik gaat open, snel kijken of er spinnen zijn die opgezogen moeten worden en dan met diezelfde stogzuigerstang zuig ik het klepje open!!!! Dat werkt echt!!!
Snel de meterstand noteren en de hele handel weer dichtgooien en douchen om het stof van mij af te spoelen.
Achteraf moet ik altijd wel lachen om dat gedoe, zou ik nou de enige zijn die dat zo erg vindt?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten