Zoeken in deze blog

donderdag 14 maart 2019

Opruimen

Ja, ik zal er echt aan moeten geloven..... steeds onderneem ik een poging en ben ik spulletjes aan het sorteren (het wordt bij mij eerst altijd erger omdat ik dan echt grondig begin!), maar dan is er weer iets waardoor ik stoppen moet...... dat kan van alles zijn, meerdere keren had ik dat iemand dan iets van mij lenen wilde wat achter de berg rommel lag, iemand van de woningbouwvereniging wilde mijn huis zien, de verwarmingsketel moet nagekeken worden etc.  De uitgeleende spullen krijg ik dan meestal weer terug op een moment dat ik weer niet eenvoudig bij de plek kan komen waar het naartoe moet, dus zet maar neer. Periodes dat ik weinig thuis ben zorgen vaak ook voor extra chaos en de laatste paar jaren heb ik ontzettend veel kleding gehad van verschillende mensen die flink afgevallen waren. Daar was ik heel blij mee, maar ik had er nog geen plek voor, kasten waren vol. Dan maar dingen weg doen gaat niet gebeuren, er is meer reden voor nodig om iets weg te doen!
Dus overal stapels met kleding! Naar een rommelmarkt geweest en niks verkocht.... waar moet ik die spullen dan zolang laten? Want ik probeer het zeker nog een keer.

Vorig jaar kreeg ik bericht dat ik van de woningbouwvereniging een nieuwe wc en badkamer kan krijgen. De wc hadden wij ooit zelf opgeknapt.....jaaaaaaaren geleden, dus wel oud, maar naar mijn zin. Oké, de leidingen e.d. zijn niet netjes weggewerkt zoals het tegenwoordig gebeurt, maar de vloertegeltjes lopen door naar mijn kleine gang, dus geen drempel of struikelrandje en dat zal anders zijn als ik het laat vernieuwen. Saaie tegels en natuurlijk komt dat niet op één hoogte met de tegeltjes van de gang en is bovendien zo totaal anders dat ik dat bij elkaar niet mooi vind. Nu kleurt in de wc alles bij elkaar, dan niet meer, dus die wilde ik niet.....maar wel de badkamer..... die zit vol met gaten omdat de vorige bewoners verwarming en wc hadden verplaatst, die kan alleen maar opknappen, ook met saaie witte tegels op de wand (ze zijn nu net niet echt wit). De granieten vloer gaat er dan uit en dat kan ook alleen maar opknappen. Voor 40 euro bijbetaling krijg ik een rand met lichtgrijzze tegels erin. De bijbetaling voor een thermostaatkraan vond ik teveel, dat geld gebruik ik liever voor belangrijker dingen. 

Ik had er vorig jaar niet op gereageerd omdat ik toen net met mijn darmonderzoek zat, geen moment om afspraken te gaan maken voor dingen die niet even in een paar uur klaar zijn.  Ik was van plan om dit jaar te bellen, maar dan eerst vast wat opruimen.....toen ik wekenlang in Arnhem was kwam er iemand van het bedrijf dat het moet doen aan de deur en gooide een briefje door de brievenbus me de vraag of ik wilde bellen voor een afspraak voor inspectie. Pffff. net thuis vond ik dat...even wachten.... maar hij belde zelf al en wilde snel komen...ik wist het een week uit te stellen en haalde alvast heel veel uit de badkamer (nu viel mij pas op hoeveel kastjes en rekken ik er heb staan...en alles vol! En wat heb ik veel handdoeken en badlakens!!! Het zitbad wilde ik eruit hebben, want daaronder moest ik nodig even schoonmaken, ik zou mij doodschamen als die man dat even opzij zou zetten .... dus dat moest schoon. Geen tijd om netjes op te ruimen, gooi maar in de slaapkamers, deur dicht, hij kan komen!

Dat verliep prima en daarna ging ik aan de slag..... ik had het natuurlijk weer eens erger gemaakt doordat ik zo snel wilde opruimen, maar nu ging ik keurig alles sorteren..... een week later telefoon (toen ik visite had), weer iemand van dat bedrijf die langs wilde komen.........pffff, nee!!! Maar ja, toch afgesproken, de volgende dag al, dat werden dus 2 verloren opruimdagen, want weer moest alles snel opzij. En ze wilden 14 maart al beginnen.....meteen zei ik dat dat te snel was.

Ze kwamen met z'n tweeën (weer mensen met schoenen in de badkamer grrrr)..... en met de verheugende mededeling: Het kan later....18 maart! Nou, dat helpt niet..... maar na flink praten wordt het eind april, dan heb ik even de tijd! Nog geen bevestiging, maar goed, ze kunnen er nu gewoon nog niet in.

Ineens zei één van de mannen dat de wc beneden ook moest. Dat was de afspraak niet....maar dat scheen te moeten, alles of niks, er viel niet tegen te praten. Ik hakte de knoop door: "Dan maar niks, laat die badkamer maar zitten! Het hoeft van mij niet meer!!!" Na enig heen en weer praten scheen ik een uitzondering te mogen zijn (er zijn meer mensen die niet allebei willen weet ik, dus grote onzin!!!)

Woensdags ging ik weer verder met opruimen en sorteren..... en ik vond een brief in de brievenbus....er zou iemand een afspraak maken om langs te komen voor asbestinspectie, die zou dan binnen foto's maken......HELLUP, niet weer! 

Onzin, ze hebben al meer huizen gehad hier...... als die andere huizen geen asbest hebben, zouden ze dan stiekem in mijn huis wel asbest gestopt hebben?  Van een buurvrouw hoorde ik dat zij de brief ook gekregen had, maar er was niemand geweest....gelukkig, misschien viel het mee!

Nu ben ik dus aan het ruimen en er zijn zelfs dingen weggegaan, ik heb meer dingen om op een rommelmarkt te verkopen en het ruimt al een beetje! Niet overal natuurlijk, want de dingen uit de badkamer moeten toch ergens heen....ook de overloop moet leeg, ze moet bij de meterkast kunnen (ik hebben een raar gangetje, met de meterkast op een onmogelijke plek, dus daar staat altijd van alles voor). Mijn nieuwe lieve buurvrouw van verderop die ik al heeeeeel lang ken stelt haar schuur ter beschikking, zolang haar fiets er maar in kan. Daar gaan plastic bakken met deksel naartoe en kastjes van kunststof..... en misschien zelfs het zitbad. Allemaal dingen die goed te verslepen zijn..... de zwaardere dingen (zoals boekenkasten plus inhoud van de overloop) gaan naar de slaapkamers.

Voorlopig hoef ik mij niet te vervelen....afgelopen dagen niet veel gedaan omdat ik niet fit was, dus nu maar even een tandje lager!





2 opmerkingen:

  1. Verhuizen naar een grote loods, dat lijkt me wel iets voor jou. :-) :-)
    Bertie.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Eigenlijk dacht ik meer aan een klein kasteeltje :D

    BeantwoordenVerwijderen