Zoeken in deze blog

woensdag 6 maart 2019

Hipzzzz

01-03-2013

Ik stond bij de bloemenbalie van de supermarkt toen er een man naast mij kwam staan, zijn boodschappentas neerzette en er een halve fles uit haalde, er zaten scherpe punten aan!
Nee, hij dreigde er niet mee, maar hij vroeg waar de prullenbak was..... die was buiten!
Hij zuchtte eens en liet zijn tas achter terwijl hij met die halve fles naar buiten liep. Er had duidelijk sterkte drank in gezeten, maar ik had zo snel niet gezien was het precies was.  Een alcohollucht kwam in mijn neus..... ik keek in zijn tas en zijn boodschappen bleken in een flinke laag drank te dobberen!!!! Ik werd bijna dronken van de lucht. 
Hij kwam terug met een doos om zijn boodschappen in te doen en er werd hem al een doekje aangeboden, maar dat hij hij niet nodig dacht hij. 
Ik kan er niks aan doen.... ik weet dat het niet leuk is, dat het drankverspilling is, zonde van het geld, een tegenvaller, enzovoort, enzovoort, maar zoiets werkt op mijn lachspieren. Ik wist het te beperken tot een grijns terwijl ik zei: "Zoiets is altijd leuk als het je zelf niet overkomt!"  Oei, dat werd niet gewaardeerd: "U vindt het leuk??? Ik vind het helemaal niet leuk!!!!!" "Het is ook niet echt leuk, maar als het een ander overkomt kan ik er toch wel om lachen". Hij keek mij eens aan: "Nou, ik ben blij dat u er tenminste plezier aan beleeft! Ik hoef er niet om te huilen, maar ik vind het ook niet leuk!" 
Dit viel niet meer goed te maken en ik ben maar weggegaan. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten