Zoeken in deze blog

zondag 17 maart 2019

Hèhè..ik ben er....

Vanmorgen hadden we een extra repetitie met het opleidingsorkest......gelukkig niet zo vroeg, want 's morgens krijg ik er niet veel geluid uit.  De wind was nog steeds niet uitgeblazen, maar het was droog met af en toe een zonnetje. Het zag er wel naar uit dat we af en toe nog een buitje konden verwachten, maar goed, als ik maar droog blijf op de heenweg ben ik wel tevreden! Natuurlijk ging ik gewoon met de fiets ondanks de storm, zoals meestal (behalve afgelopen vrijdag, toen nam ik ook flink wat oud papier mee, het regende flink en ik moest er al vroeg zijn omdat ik eerst de frituurpan moest schoonmaken). Het is ongeveer 2 kilometer fietsen, er zijn vele routes mogelijk, geen idee wat de kortste is. Ik laadde mijn fietstassen in..... een andere tas voor mijn muziek omdat ik minder mee te nemen had....maar ja.....nu had ik geen bril mee, die zit in de dinsdagtas!  Dat is lastig, want ik zie de lijntjes dubbel en met een bril heb ik daar minder last van....... en dan heb ik ook nog een nummer dat dubbelgeschreven is (2 partijen op één notenbalk, soms onder elkaar geschreven, maar soms door elkaar!)...... het ging dus niet aldoor goed en ik weet dat het vaak erger wordt als ik langer tuur.....dus telkens als ik rust had of een stukje uit mijn hoofd kon spelen keek ik de zaal rond, even mijn ogen van het papier halen (jakkes, dat zie ik nu wel letterlijk in gedachten, ogen die vastgekleefd aan het papier zitten). ...maar het hielp wel een beetje.
Uiteindelijk ging het nog redelijk, niet alles, maar ja....ik had een goed excuus.
We gingen gelukkig niet zo lang door, maar het was wel even goed zo kort voor het concert.
Met z'n drieën fietsten we weer terug..... nog even kletsen onderweg...... maar o, wat een wind..... puf, hijg....."Leef je nog?" werd mij gevraagd....nou, klimmen en wind is een lastige combinatie. De wind was wel iets minder dan van de week, maar toch..... op sommige plekken kregen we ineens de volle laag. Nee, ik heb geen elektrische fiets en die wil ik ook niet!!! Daar zijn meerdere redenen voor: Ik ga er niet meer door fietsen, dus als ik hetzelfde blijf doen bouw ik geen of minder conditie op.... of ik breek het zelfs af.  Dan was dit ritje eenvoudiger geweest, maar had ik minder mijn best hoeven doen!  Een tweede reden is dat ik te klein ben....ik kan niet bij de grond, dus moet er vanaf springen als ik rem..... bij een elektrische fiets wordt vaak meer snelheid gemaakt en dat vind ik dan gevaarlijker voor mij bij een plotselinge stop. Op maat laten maken is mij veel te duur en dan ben ik gelijk bij de derde reden....een elektrische fiets is duurder (sowieso kan mijn ouwe fits nog jaren mee, dus elke fiets die ik nu aanschaf betekent onnodig kosten maken).... niet alleen in aanschaf duurder, maar ook in onderhoud. Schade als de fiets omvalt kan ernstiger zijn dan bij een gewone fiets en natuurlijk komen er stroomkosten bij, al zal dat niet veel zijn.
Meestal fiets ik alleen, dus tempo mag ik zelf bepalen! Mijn fietsmaatjes van vandaag hebben ook allebei een gewone fiets, ze zijn wel allebei een stuk jonger en één van beiden sport regelmatig, dus zeker die laatste  zal zijn tempo aan mij aangepast hebben, maar goed, halverwege scheidden onze wegen zich, dus geen probleem.
Nu staat mijn haar nog op storm...... er is echt niks meer mee te beginnen, maar donderdag mag ik naar de kapster!
Thuis ook meteen actief..... de stofzuiger gevoerd, vloer gedweild.....nu even zitten, later verder!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten