Zoeken in deze blog

donderdag 7 maart 2019

04-08-2012

Het was weer eens zover, ze stonden weer met kranten bij de supermarkt en ja hoor, ik was aan de beurt en er werd mij gevraagd of ik een krant wilde hebben. Ik ken die truc al, dus ik riep: "Ik wil wel een krant, maar geen abonnement!"
Nee, hij wilde mij helemaal geen abonnement verkopen vertelde hij, nee, ik kreeg hem zelfs gratis tot 1 september! Ik geloof niet meer in sprookjes, dus ik vroeg: "Dan moet ik hem daarna zeker zelf opzeggen?" "Nou, u mag hem daarna voor 75 cent per krant lezen, zolang als u wilt... nou ja, niet langer dan een jaar...leuk om toch een half jaar te proberen?" Ik voelde dat er iets niet klopte!
Het was een regionale krant....en regionale krant is wel leuk, maar ik ken deze krant, er staat nooit in wat ik verwacht!
"Komt u uit de regio?" Ja, ik woon hier." "Echt waar? U woont hier?" "Ja, ik ben hier zelfs geboren."  Nu keek hij mij aan alsof ik hem zojuist verteld had dat ik die ochtend een gouden Olympische medaille op de 500 meter horden had gehaald. "U ben hier geboren? En waar woont u?" Ik wees naar het noord-westen, dat kwam aardig in de juiste richting. "En welke straat?" Nu moest ik opletten, de straat kon nog, maar meer niet!
En ja hoor, hij wilde de straat opschrijven. Nee, dat wilde ik niet. "Maar ik moet toch weten waar de krant naartoe moet? En u krijgt er ook nog een cadeaubon vn 20 euro van Bol.com bij. "Hm....na één september kan ik hem dus meteen opzeggen?" "U kunt het toch lekker een half jaartje proberen voor die 75 cent?" "Maar ik kan hem ook meteen opzeggen?" Hij aarzelde, ik wist genoeg: "Dat is zeker niet de bedoeling?" Het klopte en dus deed ik het niet. Een buurman stond dichtbij en ik vroeg: "Wil jij de krant" hij begon te grijnzen en kwam er even bij staan, de verkoper stak gelijk van wal: "Ja, misschien wilt u hem wel voor uw eh... " "Ja, wat uw?" vroeg buurman. "Nou uw eh...vrouw?... vriendin?" "Hou het maar op buurvrouw. Maar je zei toch dat je geen abonnementen verkocht?" "Dit is geen abonnement, dit is een actie!"
Jaja! Toch was hij niet echt vervelend, hij had een prettige uitstraling, dat scheelt, maar zijn praatje was te glad en hij "vergat" wat dingen te vertellen. 
En die gratis krant kreeg ik natuurlijk niet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten