Zoeken in deze blog

vrijdag 8 maart 2019

Verdacht???

27-08-2012

Het gebeurt nogal eens dat ik 's nacht op straat ben. Op mijn fitste tijdstip van de dag (tegenwoordig kan ik hele dagen slapen, niet normaal meer) maak ik vaak een wandeling of ik ga op de fiets even een verjaardagskaart wegbrengen.
Vrijdag om half één zat ik ook op de fiets op weg naar een jarige en opeens zag ik iemand staan aan de kant van de weg en aan de overkant stond ook iemand. 
Even dacht ik dat het politie was.
Die ene aan mijn kant van de weg kwam naar mij toe en vroeg mij of ik hem de weg naar een shoarmazaak kon wijzen. 
Ik had geen idee of dat om dat tijdstip nog te krijgen was, maar ik wees de weg naar de dichtstbijzijnde zaak.
Terwijl ik weer verder fietste vroeg ik mij toch af of het geen smoes was, als verklaring waarom ze daar op dat tijdstip stonden.
Nieuwsgierig als ik ben fietste ik via een andere route terug, dicht bij de plek waar ik ze gezien had (ik zag ze niet meer, maar ik kon daar maar een deel van de weg zien, als ze iets verder stonden waren ze niet zichtbaar voor mij) en vervolgens fietste ik langs het adres dat ik ze gegeven had. Er brandde nog licht en binnen zaten twee mannen......ik ben niet naar binnen gegaan om te kijken of ze het echt waren.
 
Misschien kijk ik teveel politieseries, misschien ben ik te achterdochtig, maar ik heb al eens eerder zoiets gehad en dat was toen waarschijnlijk echt niet goed!
Dat is al jaren geleden en toen was ik samen met Edwin. Er kwam iemand naar ons toe die ons de weg vroeg, maar hij had geen adres, alleen één of andere vage omschrijving. 
Één van de herkenningspunten lag in onze richting, dus hij liep een stukje mee, nadat hij zich netjes voorgesteld had. We kwamen niet zo eenvoudig meer van hem af en ik ging mij er onprettig bij voelen. Later die nacht kwamen wij hem nog eens tegen, maar toen liep hij moeilijk (wat was er ondertussen gebeurd?).
Twee dagen later las ik een stukje over iemand die al een tijdje gezocht werd, de omschrijving zou op die onbekende vreemdeling kunnen slaan, één van de namen die hij gebruikte was de naam waarmee die stranger zich aan ons voorgesteld had. Dezelfde man? Ik denk het wel!
Ik had geen gegevens waar de politie iets aan had, ik wist het adres niet waar hij naartoe wilde, ik wist alleen dat hij die nacht mogelijk hier gelopen had, dat is niet veel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten